Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Geopolitiek

Wie praat waar over Bosnië?

Zaterdagochtend - Spoedberaad over de Bosnische crisis door de NAVO-ambassadeurs in Brussel.

Zaterdag - Spoedzitting van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties in New York.

Zaterdag - De Britse, Amerikaanse en Duitse ministers van defensie overlegden in Londen en namen contact op met hun ambtgenoten van Nederland, Frankrijk, Italië en Denemarken en met NAVO-Secretaris-generaal Claes.

Zaterdag - Telefonisch overleg tussen de Franse president Chirac met de Russische president Jeltsin en de Servische leider Milosevic. Overleg tussen de Amerikaanse president Clinton, Chirac en de Britse premier Major. Later sprak ook Clinton met Jeltsin.

Maandag - Ministers van buitenlandse zaken van de Europese Unie komen bijeen in Brussel.

Maandag, loop van de dag - Diplomaten van de internationale contactgroep voor Bosnië (de Verenigde Staten, Rusland, Groot-Brittannië, Frankrijk en Duitsland) komen bijeen in Den Haag.

Dinsdag - Ministers van buitenlandse zaken van de zestien NAVO-lidstaten vergaderen in Noordwijk.