Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Economie

VNU: boekwinst op verkoop dochter

Uitgeversconcern VNU verkoopt zijn Amerikaans dochter Disclosure Inc. (inclusief I/B/E/S en Worldscope/Disclosure Int. Partners) aan Primark Corporation voor 200 miljoen dollar (310 miljoen gulden). De contante transactie levert VNU een boekwinst van ruim 150 miljoen gulden op, zo heeft een woordvoerder van VNU toegelicht.

Disclosure is werkzaam op het gebied van financiële informatieverlening en behaalde vorig jaar een omzet van 88 miljoen dollar (136,4 miljoen gulden). Er werken 950 mensen.

VNU bezit in de VS verder VNU Marketing Information Services, BPI Communications en Bill Communications. Deze drie onderdelen hebben een gezamenlijke omzet van 275 miljoen dollar (426,3 miljoen gulden).