Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Vendex populair bij grote beleggers

Veel artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken gedigitaliseerd. Deze technieken leiden niet altijd tot een correct resultaat. Dat betekent dat er onjuiste tekens in de tekst kunnen voorkomen. We werken aan verbetering.

AMSTERDAM, 29 MEI. Institutionele beleggers storten zich massaal op aandelen Vendex. Pensioenfondsen en verzekeraars hebben al voor 120 miljoen aandelen ingeschreven, terwijl er ‚‚maar” 30 miljoen aandelen worden verkocht tegen een koers van 39 gulden per stuk.

• Pagina 14