Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Politie, recht en criminaliteit

Tielse politie houdt vijf Molukkers aan

TIEL, 29 MEI. De politie in Tiel heeft vanochtend vijf Molukse mannen in hun woningen aangehouden, die verdacht worden van het aanrichten van vernielingen in Den Haag op 25 april. Op die dag werd in Den Haag de oprichting van de Molukse Republiek Maluku Salatan herdacht. De politie kwam op het spoor van de verdachten na video-opnamen van de gewelddadigheden. De vijf Molukkers worden ook verdacht van het aanrichten van vernielingen aan de Tielse koffieshop Catweazle op 4 mei. Op die avond liep de slepende onenigheid tussen Molukkers, Turken en Nederlanders in de Gelderse plaats uit de hand.