Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Formule 1

Schumacher beste gokker

MONTE CARLO, 29 MEI. Michael Schumacher was de beste gokker. In de schaduw van het casino van Monte Carlo speelde de Duitser blufpoker door slechts één pitstop te maken. Met succes, want na 259 kilometer passeerde de wereldkampioen met zijn Benetton-Renault als eerste de finish. Het was zijn derde Grand-Prixzege van het seizoen.

De Brit Damon Hill arriveerde in een Williams-Renault met 35 seconden achterstand. In de strijd om het wereldkampioenschap Formule I liep Schumacher tot vijf punten uit op Hill.

De eerste start van de vijfde GP-race van het seizoen moest over. De Fransman Alesi en de Brit Coulthard waren de veroorzakers van de massale crash vlak voor de eerste bocht. Berger, Schiattarella, Frentzen, Katayama en Salo raakten ook betrokken bij het ongeval zonder gewonden. Na een onderbreking van bijna een half uur was Hill het snelste weg bij de herstart, gevolgd door Schumacher. Jos Verstappen kwam zowel bij het officiële begin als bij de herstart niet van zijn plaats met zijn Simtek-Ford.

Schumacher nam in de 24ste ronde de eerste plaats over van zijn rivaal, die de eerste van de twee stops maakte. Slechts één rondje diende hij de heerschappij af te staan aan Alesi. Dat was nadat hij in de 34ste ronde zijn enige stop maakte om banden te wisselen en te tanken.

Bij Williams stond Damon Hill na afloop sip voor zich uit te staren. “Ik heb nooit een kans gehad tegen Schumacher”, gaf de Brit toe. “Zijn team had een veel beter strategie dan wij. Wij hebben niet durven gokken. Daar lag het verschil tussen winnen en verliezen.” (ANP)