Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Wielrennen

Ronde van Midden-Zeeland

In de Ronde van Midden-Zeeland bevestigde Jeroen Blijlevens zijn grote talent. De 23-jarige Brabander versloeg won in de eindsprint in Goes de Italiaan Baffi. Blijlevens trad in het voorseizoen definitief toe tot het internationale sprintersgilde. In Murcia en Andalusië versloeg hij onder anderen Abdoesjaparov, Nelissen, Baldato, Minali en Svorada.

In de Zeeuwse semi-klassieker leidden Jelle Nijdam en Servais Knaven een boeiende finale in. De twee TVM-coureurs hielden ruim dertig kilometer stand met een maximale voorsprong van veertig tellen. Nadat het tweetal was teruggepakt, nam ploegmakker Hendrik Redant het commando over. Door zijn toedoen onstond een kopgroep van achttien, met de Nederlanders Den Bakker, Blijlevens en Van Bon. Redant hield het tempo hoog voor Blijlevens die in de laatste bocht nog even verrast werd, maar met een imponerende sprong Baffi geen schijn van kans gaf en Priem de zeventiende zege van het seizoen bezorgde.