Voor 3 tot 4 personen:
400 gram rauwe reuzengarnalen(gepeld gewicht)
1 citroen
5 deciliter visbouillon tot circa 4 eetlepels ingekookt
2 deciliter slagroom
zout en versgemalen peper
gekookte tagliatelle, gewone of spinazie-, of een mengsel van beide
fijngehakte verse koriander of dille, ter garnering
Verwijder zonodig de darmkanalen van de garnalen, spoel onder de koude kraan en dep droog. Rasp de citroen fijn en pers er het sap uit. Zet allebei weg. Doe de ingekookte visbouillon in een koekepan en breng aan de kook. Voeg de slagroom toe, breng weer aan de kook en laat circa 5 minuten inkoken tot een dikke saus. Schep er de garnalen, de geraspte citroenschil en wat zout en peper door. Laat 3 tot 5 minuten sudderen tot de garnalen gaar zijn. Schep er 1 eetlepel van het citroensap door. Schik wat pasta op elk bord, schep er de garnalen met saus over en garneer met de verse koriander of dille.