Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Voetbal

Pierre van Hooijdonk matchwinner in Schotse bekerfinale; Barcelona stelt titel Real uit

ROTTERDAM, 29 MEI. In het hol van de leeuw is Real Madrid er zaterdag niet in geslaagd de Spaanse voetbaltitel te veroveren. De titelfavoriet verloor met 1-0 bij aartsrivaal Barcelona. De club van Cruijff en Koeman behoudt door de zege goede vooruitzichten op Europees voetbal. Met nog drie duels te spelen heeft Barcelona nog drie punten nodig voor een plaats in het UEFA-Cuptoernooi.

Real zag zijn voorsprong op achtervolger Deportivo (2-0 zege op Betis) tot vier punten teruglopen. Volgende week spelen de twee topclubs tegen elkaar in Madrid. Real mist de laatste weken de grote vorm en lijkt steeds nerveuser te worden nu het eerste kampioenschap sinds vijf jaar voor het oprapen ligt.

Tegen Barcelona was sprake van een spannend duel. Na een uur spelen scoorde Nadal met een kopbal. De zege van Barça was verdiend. Vader Cruijff zag zijn zoon Jordi uitblinken: “Het was één van onze betere wedstrijden van dit seizoen. Kwalificatie voor de UEFA-Cup mag nu geen probleem meer zijn. Minstens zo belangrijk was dat ik vandaag weer eens de indruk had dat de spelers en het publiek zich uitstekend vermaakten.”