Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Algemeen

Personalia

De Anne Vondelingprijs 1994 voor politieke journalistiek is toegekend aan Leonard Ornstein en Max van Weezel voor de artikelen die zij vorig jaar in Vrij Nederland publiceerden. De prijs, 5.000 gulden, wordt op 28 juni in Den Haag uitgereikt. Ornstein is sinds 1989 politiek redacteur bij Vrij Nederland. Van Weezel werkt sinds 1976 bij het weekblad en vanaf 1981 als politiek redacteur. Voor Van Weezel is het de tweede keer dat hij de Anne Vondelingprijs wint. De eerste keer was dat in 1983, samen met Joop van Tijn. De jaarlijkse Anne Vondelingprijs is in 1980 ingesteld door de toenmalige PvdA-leider Joop den Uyl. De jury let vooral op het vermogen op heldere wijze politieke problemen toegankelijk te maken.