Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

Organisaties stellen richtlijn op voor autorijschool

DEN HAAG, 29 MEI. Vier branche- en consumentenorganisaties hebben vandaag in Hilversum een officiële erkenningsregeling voor auto- en motorrijscholen gepresenteerd. Scholen die zich willen aansluiten, dienen aan diverse eisen te voldoen. Verder zullen de organisaties een standaard lesovereenkomst ontwikkelen die verplicht wordt gesteld voor de aangesloten scholen en zal een geschillencommissie bij conflicten bindend adviseren. Ook komt er een garantiefonds dat leerlingen schadeloos stelt bij een faillissement van hun rijschool. De aangesloten scholen kunnen regelmatig controle verwachten.