Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Beeldende kunst

Onbekenden slopen zandsculpturen

SCHEVENINGEN, 29 MEI. Onbekenden hebben dit weekeinde drie van de twaalf zandcreaties op het strand van Scheveningen onherstelbaar beschadigd. Bij alle drie de sculpturen, die vier meter hoog zijn, is zeker één meter van de top omver geduwd en is de achterkant platgetrapt. De Haagse politie heeft een onderzoek ingesteld. Er is extra bewaking ingesteld bij de drie meter hoge hekken die rond de bouwwerken staan. Organisator Inaxi Holland denkt dat de daders onder de hekken zijn doorgekropen. De twaalf creaties zijn gebouwd in het kader van het International Sand Sculptures Festival.