Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Nijpels verbiedt optocht van CP'86

BREDA, 29 MEI. Burgemeester Nijpels van Breda heeft de Nationale Volkspartij / CP'86 verboden een demonstratie te houden op zaterdag 17 juni. De extreem-rechtse partij wil op die dag samen met Vlaamse sympathisanten oproepen tot hereniging van de Nederlandstalige gebiedsdelen in Europa. Nijpels kwam tot zijn besluit uit vrees voor ernstige verstoring van de openbare orde. De partij heeft haar aanhang desondanks opgeroepen die zaterdag op twee plaatsen in Breda bijeen te komen: bij het NS-station en bij het stadion van de voetbalclub NAC.