Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Politie, recht en criminaliteit

Mannen ontsnappen uit Oostereiland

HOORN, 29 MEI. Twee gedetineerden zijn gisteren ontsnapt uit de gevangenis Oostereiland in Hoorn. Beiden zijn kort daarna gepakt, aldus directeur J. Teule. De twee mannen klommen tijdens het luchten via bouwsteigers en het dak van Oostereiland over de gevangenismuur. Eén van hen sprong in het water rond de gevangenis. Hij werd door bewaarders op het droge gebracht en ingerekend. De tweede zag van de sprong in het water af en liet zich, eveneens zonder verzet, insluiten. Het tweetal zat straffen van drie weken en twee maanden uit voor diefstallen met inbraken. Voor een van hen was het de 54ste veroordeling.