Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Media

'Justitie pakt reclamebureau Berlusconi aan'

ROME, 29 MEI. De Milanese justitie wil het reclamebureau Publitalia, de kern en motor van het zakelijke imperium van mediamagnaat Silvio Berlusconi, onder curatele stellen, zo melden Italiaanse media. Procureur Francesco Saverio Borrelli wilde deze berichten bevestigen noch ontkennen. De aanleiding zou het vermoeden van grootschalige wetsovertreding zijn. Een dergelijke maatregel zou verstrekkende consequenties hebben en de justitiële onderzoeken naar Berlusconi en zijn bedrijf in een stroomversnelling brengen. Via een door de rechter benoemde bewindvoerder bij Publitalia zou de justitie vrije en onmiddellijke toegang krijgen tot alle geheimen van Publitalia.

Het bericht komt nadat vrijdag de managing director van Publitalia, Marcello Dell'Utri, is gearresteerd op last van de justitie in Turijn. Dell'Utri wordt ervan verdacht geheime fondsen in het leven te hebben geroepen. Volgens de openbare aanklagers in Turijn was arrestatie van Dell'Utri noodzakelijk omdat op grote schaal werd geprobeerd belastend materiaal te laten verdwijnen.