Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Politie, recht en criminaliteit

Journalist vermoord

ALGIERS, 29 MEI. In een nieuwe golf van moordaanslagen is zaterdag in het zuidoosten van Algiers een Algerijnse televisiejournalist vermoord. Mourad Hmaizi (30) was de derde journalist die binnen een week in Algerije werd vermoord, naar wordt aangenomen door moslim-extremisten.

In totaal zijn in Algerije nu 35 journalisten vermoord sinds moslim-extremisten twee jaar geleden de media als doelwit kozen in hun oorlog tegen het regime. Het eerste slachtoffer was Taher Djaout, wiens dood zaterdag juist werd herdacht. De nieuwe reeks aanslagen wordt gezien tegen de achtergrond van de presidentsverkiezingen die het regime voor later dit jaar heeft aangekondigd. De oppositie is daar fel tegen gekant. (Reuter, AFP)