Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Voetbal

Italie

In Italië miste Dennis Bergkamp een belangrijke strafschop voor Internazionale. In Genoa speelde Bergkamp en Inter met 2-2 gelijk tegen Sampdoria, dat nog een minieme kans heeft op Europees voetbal. Beide clubs moeten met Cagliari en Napoli uitmaken welk team zich als vierde Italiaanse deelnemer plaatst voor het UEFA-Cuptoernooi. Behalve Lazio Roma, AC Milan heeft ook AS Roma zich verzekerd van Europees voetbal. Volgende week is de laatste speeldag.

Foggia degradeerde naar de Serie B. Eerder deden Reggiana en Brescia al een stap terug. Padova en Genoa moeten uitmaken welke club als vierde degradeert. Padova heeft drie punten voorsprong. Bij een gelijk aantal punten heeft Genoa het voordeel van de betere onderlinge resultaten. Volgende week speelt Padova tegen Inter, Genoa ontmoet Torino.

Bij Milan vertrekt Daniele Massaro naar Japan. De 34-jarige spits tekende voor twee seizoenen bij Shimuzu, een van de veertien ploegen in de J-League. Bij AC Milan loopt zijn contract aan het eind van de competitie af. Massaro werd op latere leeftijd Italiaans international. Afgelopen woensdag verving hij zonder veel succes Savicevic in de Europa -Cupfinale tegen Ajax.