Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

HET WEER

Enkele buien

De warme lucht is afgelopen nacht naar Duitsland verdreven. Dat ging gepaard met een aantal behoorlijke regen-en onweersbuien waarbij flinke windstoten voorkwamen. Lokaal werd er in de oostelijke provincies meer dan 45 mm aan regen gemeten.

Met westelijke, morgen met noordwestelijke winden wordt koelere lucht aangevoerd, maar de lucht is nog steeds onstabiel. Dat betekent dat er naast wisselende bewolking enkele losse buien kunnen ontstaan, met slechts een geringe kans op onweer. De temperatuur komt morgen uit op 16 tot 19 graden bij een zwakke tot matige wind uit noordwest.

Het buiengebied, dat vannacht over ons land trok, veroorzaakt de komende dagen in Duitsland, Polen en de Alpen grote hoeveelheden regen, terwijl ons land net buiten dit gebied blijft. Woensdag is de wind noordelijk, meest matig. De temperatuur is tussen 16 en 19 graden, en er zijn vrij veel stapelwolken. Enkele ervan groeien uit tot een volwassen bui. Donderdag trekt de wind geleidelijk aan en is aan de kust vrij krachtig, kracht 5, uit het noordwesten. De temperatuur verandert niet veel, maar wordt eerder iets kouder dan warmer. Vrijdag komt het kwik uit op 15 tot 17 graden, zaterdag een graadje warmer. Deze dagen blijft het weerbeeld wisselend bewolkt met een enkele bui. De meeste kans op een bui is te verwachten in het oosten van het land.

Het actuele en verwachte weer in binnen-en buitenland in de Meteo Consult weerlijn 06-97.25 (75 cpm)