Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Wielrennen

Giro d'Italia

ROTTERDAM, 29 MEI. Toni Rominger blijft de grote man in de Giro d'Italia. Zaterdag liep de Zwitserse klassementsleider weer een paar seconden uit op zijn concurrenten Berzin en Oegroemov. Het strijdvaardige tweetal deed gisteren vergeefse pogingen de achterstand in het algemeen klassement te verkleinen. De Let Oegroemov heeft 3.14 minuten achterstand op Rominger, de Rus staat derde op 3.29 minuten.

In de veertiende en langste etappe van Trento naar Val Senales eindigde Rominger zaterdag als derde. De etappezege ging naar de Colombiaan Oliviero Rincon, de Oostenrijker Georg Totschnig werd tweede. Gisteren ging de ritwinst naar de Italiaan Piccoli. Zijn medevluchter Guerini werd tweede.

“Berzin heeft me geen moment kunnen verontrusten”, sprak Rominger zelfverzekerd na de tweedaagse bergtocht. “Toen hij ontsnapte wist ik dat hij te weinig steun zou hebben aan Bobrik en Furlan die ook in de groep zat. Ik voelde me zeker omdat mijn ploeg de zaak onder controle had. En Gewiss de koers moest maken, we konden afwachten. Ik heb het afgelopen weekeinde geen vrees gekend. Hooguit bang geweest voor regen. Dan is het gevaarlijk in de afdalingen. Dat is het enige waarvoor ik bevreesd ben.”