Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Voetbal

Ex-international Epi Drost (49) overleden

ENSCHEDE, 29 MEI. Met Epi Drost overleed zaterdag een van de meest kleurrijke spelers uit het bestaan van FC Twente'65. Hij werd in Rotterdam onwel bij een wedstrijd van de oud-internationals. Drost werd 49 jaar.

De libero met het verwoestende afstandsschot speelde ook nog bij Wageningen, Heracles en DS. Hij speelde voor de Enschedese club 421 competitiewedstrijden, kwam 45 maal uit in de Europa Cup.

Tussen 16 april 1969 (Tsjechoslowakije thuis) en 12 september 1973 (Noorwegen uit) speelde Drost negen keer in het Nederlands elftal. Drost was al jeugdtrainer in het Diekman, werd later oefenmeester bij DS, RBC, was de laatste jaren actief bij de hoofdklasser Stevo uit Geesteren. Met deze club veroverde hij vorig seizoen de landstitel bij de zondagamateurs.