Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Voetbal

Duitsland

In de Bundesliga profiteerde nummer twee Borussia Dortmund slechts gedeeltelijk van de nederlaag die koploper Werder Bremen een dag eerder had geleden. Werder verloor met 4-2 bij Schalke, ondanks een schitterende goal van Herzog. Dortmund speelde in eigen stadion met 1-1 gelijk tegen Borussia Mönchengladbach. Met nog twee wedstrijden te spelen heeft Bremen een punt voorsprong op Dortmund. In de strijd om Europees voetbal leed Bayern München een belangrijke nederlaag bij Leverkusen, 2-0. VfB Stuttgart won met 1-0 van Freiburg, dat daardoor zijn laatste titelaspiraties in rook zag opgaan.