Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Dijkstal: CID Haarlemse politie ging veel te ver

Veel artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken gedigitaliseerd. Deze technieken leiden niet altijd tot een correct resultaat. Dat betekent dat er onjuiste tekens in de tekst kunnen voorkomen. We werken aan verbetering.

DEN HAAG, 29 MEI. De criminele inlichtingendienst (CID) van de Haarlemse politie is volgens minister Dijkstal (binnenlandse zaken) „veel te ver gegaan” door met hulp van criminele informanten op grote schaal drugs te importeren om zo in misdaadbendes te kunnen infiltreren.

• Pagina 3