Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Openbaar Vervoer

Commissie-Nijsten

In de krant van 22 mei lees ik: 'Miljard extra ten behoeve van bus en tram'. Blijkens het artikel is het miljard bedoeld om de uitwassen van onze heilige koe te bestrijden en niet voor bus en tram.

Ik wil de commissie-Brokx/de Boer wijzen op het bestaan van de commissie-Nijsten welke voorstander is van het marktgericht werken van de Rijkswegen. Evenals Brokx/de Boer voor het openbaar vervoer, heeft de commissie-Nijsten het plan om de Rijkswegen te verkopen bij openbare verkoping. De kopers kunnen dan kaartjes verkopen aan de gebruikers van de wegen, op dezelfde marktgerichte wijze als allang gebruikelijk is bij bus en tram.

Indien beide commissies hun zin krijgen zal de concurrentie tussen de twee vervoerssystemen eerlijk verlopen.