Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Sport

Bredanaar Lomans in Oranje

Bram Lomans is toegevoegd aan de nationale hockeyselectie. Hij degradeerde dit seizoen met het Bredase Push en hockeyt volgend seizoen bij HGC. Bondscoach Roelant Oltmans koos voor de speler omdat hij een strafcornerspecialist is. Komende donderdag beginnen de centrale trainingen weer. Nederland bereidt zich voor op het Europees kampioenschap van augustus in Dublin. De winnaar van het EK plaatst zich rechtstreeks voor de Olympische Spelen van Atlanta.

De finale van het bekertoernooi voor vrouwen werd gisteren gewonnen door Rotterdam, dat Den Bosch met 3-0 versloeg. De Rotterdamse ploeg mag volgend seizoen meedoen aan het Europa Cup 2-toernooi. Bij de winnende ploeg nam oud-international Carolien Leenders afscheid. Zij wordt coach van hoofdklasser Laren.