Dit is een artikel uit het NRC-archief

Onderwijs

Personalia

Drs. J.K.M. Gevers, voorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit van Amsterdam (UvA), ontvangt donderdag 18 mei een eredoctoraat van New York University (NYU). Het doctoraat, doctor in laws, wordt Gevers verleend wegens zijn activiteiten als socioloog en bestuurder, zijn inzet voor de internationalisering van het onderwijs en zijn inspanningen om de wetenschappen met de kunsten te verbinden. De NYU (Greenwich Village, Manhattan) is met 32.000 studenten de grootste particuliere universiteit van de VS. Tussen de UvA en de NYU bestaan diverse relaties. Begin '95 is tussen UvA en de NYU een uitwisselingsovereenkomst voor studenten ondertekend. NYU geeft behalve aan Gevers dit jaar ook eredoctoraten aan onder meer popmusicus Neil Diamond, acteur/filmmaker Sidney Poitier en de actrice/sopraan Kitty C. Hart.