REEPJES KIPFILET MET KRUIDENSAUS

Een geraffineerd en snel te maken voorgerecht. De kip kan vervangen worden door op het vel gebakken roodbaars- of mulfilets, gebakken grote garnalen of gekookte mosselen.

Voor 4 personen:

8 eetlepels gesnipperde koriander

8 eetlepels gesnipperde peterselie

2 knoflookteentjes

3 eetlepels citroensap

2 theelepels paprikapoeder

2 theelepels gemalen komijn

cayennepeper naar smaak

5 eetlepels zonnebloemolie + olie voor het bakken van de kip, zout, (vers gemalen) peper

2 kipfilets

Pureer de gesnipperde kruiden, de gepelde knoflookteentjes, het citroensap en de specerijen met 5 eetlepels olie in een foodprocessor. Breng de saus op smaak met zout en peper. Snijd de kipfilet in smalle reepjes. Verhit twee eetlepels olie in een wok en roerbak de reepjes kip in circa zes minuten bruin en gaar; bestrooi ze met zout en peper. Klop de saus nog even flink op, verdeel hem over de borden en leg de reepjes kip erin. Serveer direct.