Ballast-Nedam in rioleringsbedrijf

Aannemer Ballast-Nedam uit Amstelveen neemt Freedrain in Soest over. Freedrain is volledig eigenaar van de TBS Groep, die op haar beurt bestaat uit TBS Soest BV en Rademakers Gieterij BV in Klazienaveen. Deze twee bedrijven concentreren zich op de fabricage van riolerings- en waterleidingsprodukten en de toelevering van componenten.

De omzet van de twee ondernemingen samen bedroeg vorig jaar 60 miljoen gulden, er werken in totaal 255 mensen. TBS maakt straatkolken, put- en gootafdekkingen (80 procent van de omzet) en is marktleider in Nederland met een marktaandeel van 65 procent. Rademakers produceert hoogwaardig gietijzers voor de rioleringsindustrie.

De overname biedt een waardevolle aanvulling van het produktenpakket van Ballast Nedam handel & Industrie en versterkt de positie van de TBS Groep voor het verkrijgen van orders voor watergeleidingsprodukten voor het buitenland.