TAGLIATELLE DI MARE

Dit gerecht kan in een kwartier op tafel staan. Ook geschikt als snelle maaltijd voor grotere gezelschappen; hoog de hoeveelheden op met dezelfde factor als waarmee het aantal eters wordt uitgebreid.

Voor 4 personen:

400 gram lintmacaroni

zout, peper

500 gram dun gesneden preiringen

1 blikje tonijn naturel

100 gram gerookte zalm (of zalmsnippers)

100 gram gerookte paling of gerookte marlijn

1 blikje Zaanse mosterdsoep of kreeftsoep

1 deciliter keukenroom of slagroom

Kook de macaroni in ruim water met zout en volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Kook de prei de laatste 5 minuten mee. Verdeel de tonijn in stukjes en snijd de zalm en de paling in reepjes. Giet de pasta af en roer de soep en de room erdoor. Verwarm de stukjes vis kort mee en proef of er zout of peper bij moet. Direct serveren. Neem bij een feestelijke gelegenheid meloen of salade als voorgerecht en ijs als nagerecht.