SIERRA LEONE

SIERRA LEONE - De militaire leider van Sierra Leone, Valentine Strasser, heeft de rebellen van het Revolutionair Verenigd Front (RUF) gisteren voorgesteld vredesonderhandelingen te beginnen. Tevens hief Strasser een verbod op politieke partijen op. Strasser deelde dit gisteren mee in een toespraak in de hoofdstad Freetown.

Een woordvoerder van het RUF in Abidjan, de hoofdstad van Ivoorkust, zei voorlopig nog geen commentaar te kunnen geven. “Ik doe een beroep op het RUF om deel te nemen aan het verkiezingsproces. De regering is bereid tot een staakt-het-vuren en vredesonderhandelingen zonder vooraf voorwaarden te stellen”, aldus Strasser. De rebellen begonnen hun acties in het binnenland van Sierra Leone in 1991, maar hebben hun acties in 1994 opgevoerd. Deze week hadden gevechten plaats op 32 kilometer afstand van de hoofdstad. (Reuter)