Nieuwe gevechten tussen Tamil Tijgers en regeringsleger

NEW DELHI, 28 APRIL. Bij gevechten tussen de Tamil Tijgers en Sri-Lankese regeringstroepen zijn gisteren en vandaag zeker 39 doden gevallen. Regeringsmilitairen vielen gisteren twee bases van de Tijgers in het noorden van Sri Lanka aan, waarbij achttien guerrillastrijders en twee soldaten om het leven kwamen. Vanmorgen namen de Tijgers wraak door onverhoeds een basis van de regering op een eilandje nabij de stad Jaffna aan te vallen. Zeker veertien militairen en vijf man van de Tijgers verloren het leven.

Ook president Chandrika Kumaratunga, die vorige week het vredesproces van de laatste maanden nog hoopte voort te zetten, heeft inmiddels toegegeven dat de kans hierop gering is. “Ik geloof niet dat ze [de Tijgers] ooit om de tafel zullen gaan zitten om over een politieke oplossing te praten”, verklaarde ze. De meeste waarnemers achten de Tijgers schuldig aan het vastlopen van het vredesproces.