Lintjesregen 1995; Onderscheiden door de Koningin

Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen

Ridder Orde Nederlandse Leeuw

prof.dr. E. Bleumink, voorz. Coll. van Bestuur RU te Groningen, Vries; prof.dr. A. Brand, oud-hoogl. RU Utrecht, De Bilt; prof.dr. J.V.L. van den Brande, hoogl. RU Utrecht; prof.dr. A.Th. van Deursen, hoogl. VU Amsterdam/lid Kon. Ned. Akademie van Wetenschappen, Bloemendaal; prof.dr.ir. J.L. van Ingen, hoogl. TU Delft; prof.dr. A.F. Kalverboer, hoogl. RU Groningen, Paterswolde; prof. dr. P.W. Pestman, hoogl. RU Leiden/lid van de Kon. Ned. Akademie van Wetenschappen, Voorschoten; prof.dr. J.R.Th.M. Peters, lid Coll. van Bestuur KU Nijmegen; prof.dr. G.M. van Veldhoven, voorz. van het Coll. van Bestuur KU Brabant, Biezenmortel (gem. Udenhout); prof.dr. K. Vrieze, hoogl. UvA/lid Kon. Ned. Akademie van Wetenschappen, Amsterdam; prof.dr.ir. L. van Wijngaarden, hoogl. Universiteit Twente/lid Kon. Ned. Akademie van Wetenschappen, Enschede.

Officier Orde Oranje-Nassau:

A. Brouwers, oud-wetensch. hoofdmedew. TU Eindhoven, Nuenen; prof.dr. A.N. Diddens, oud-lid Raad van Bestuur Stichting FOM te Utrecht, Heiloo; drs. H. van Dijkhuizen, oud-rector Lambert Franckens College te Elburg, Doornspijk; J.W. Fonhof, oud-inspecteur basisonderwijs, Eefde; drs. A.F.G. van Gurp, inspecteur onderwijs, Tilburg; ing. P.M.A.L. Hezemans, univ. docent TU Eindhoven; drs. F.A.M. Hörmann, oud-hoofdinsp./insp. Hoger Onderwijs, Tilburg;drs. K.A. de Jonge, onderwijsdekaan Universiteit Twente; mevr. mr. M.J. Kieft-Karreman, ambt. Ministerie van OCW, Leiden; F. Lander, ambt. Ministerie van OCW, Woerden; J. Larooy, oud-ambt. Ministerie van OCW, Gouda; ir. W.H. Leliveld, univ. docent TU Eindhoven, St. Oedenrode; ir. G.A. Schwippert, oud-senior scientist TNO Delft, Pijnacker; prof.dr. W. van der Slik, hoogl. RU Groningen, Haren; prof.dr. G. Somsen, hoogl. VU Amsterdam, Mijdrecht; mr.drs. F.J.M. van Spaendonck, hfd. afd. Jur. Zaken Bureau KU Brabant te Tilburg; drs. J. Swank, oud-rector Develsteincollege te Zwijndrecht; P.J.A. Thni, oud-rector Lyceum De Grundel te Hengelo, Wierden; mevr. drs. K. van Tuil, insp. onderwijs, Voorburg; D. Wassenaar, oud-rector scholengemeenschap De Heertganck te Heerde, Joure; prof.dr. A. van der Woude, hoogl. RU Groningen, Haren; Ridder in de Orde van Oranje-Nassau C.F.G. de Backer, oud-docent Pius X College Bladel, Bergeyk; drs. L.A. Beeloo, oud-ambt. Ministerie van OCW, Den Haag; mevr. M.W. van Bergen, oud-medew. Acad. Ziekenhuis RU Utrecht, IJsselstein;J.G. Bijnen, oud-directeur basisschool St. Antonius te Heusden (gem. Asten); K. den Blijker, oud-dir. Delta College Gouda; G.W. Boschman, oud-dir. basisschool De Woordhof te Hummelo; mevr. H. Bouwers, oud-docent Pascal College, te Apeldoorn; J. Brinks, oud-dir. Regge Vecht College te Ommen; mevr. J.J. van Daatselaar, wetensch. laboratorium-medew. UvA, Aalsmeer; J.M.B. Diepstraten, docent scholengemeenschap Tessenderlandt Breda; S. Dijkstra, oud-dir. Kon. Juliana basisschool te Kollum; A.J.C. Donders, oud-dir. scholengemeenschap Maasbracht te Maasbracht; R. Fürst, dir. Dr. Pelsschool Utrecht, Vianen; A.C. Goossens, docent scholengemeenschap St. Eloy Oostburg, Biervliet; E. de Haas, hfd. Mechan. Afd. FOM-instituut Atoom- en Molecuulfysica (Amolf) te Amsterdam, Ouderkerk a/d Amstel; F.J.Th. Hanckmann, oud-dir. Sector Planologie, Verkeer en Technische Vervoerskunde/ Logistiek Hogeschool voor Toerisme en Verkeer, Udenhout; G.R. Harbers, oud-dir. basisschool De Morgenster/oud-dir. Middenstandsavondschool te Wierden; mevr. M.S.H. van den Hof-Partouns, chef de bureau inspectie onderwijs, Maastricht; A. Hokken, oud-medew. Stichting Dienstverl. Chr. Onderw. Rotterdam, Sliedrecht; H.M. Jongen, oud-docent scholengemeenschap Beroepsonderwijs Kerkrade, Kerkrade; W. Jonkman, oud-docent Menso Alting College, Hoogeveen; P.J. Kalle, oud-dir. Rehobothschool. Kootwijkerbroek; J.A. van der Kamp, oud-dir. Oranje-College, Kampen; P.C. Karremans, oud-docent St. Jozef MAVO Breda, Teteringen; B.C.J. Kockx, oud-dir. basisschool Maria te Noord-Scharwoude, Zuid-Scharwoude; mevr. J.M. Korthof, oud-dir. basisschool t Foarhûs te Drachten; A.C. Kremers, oud-docent St. Jozef MAVO Breda, Teteringen; G.J. Krosenbrink, oud-dir. scholengemeenschap ATS/Westenenk te Apeldoorn; K. Kuipers, oud-dir. onderwijs Chr. Hogeschool Noord-Nederland te Leeuwarden, Emmen; A.A.M. Kuster, admin./secr. Stichting Kath. Voortgezet Onderwijs St. Antonius te Gouda, Reeuwijk; L. van der Leij, oud-dir. Gemeensch. Centrum voor Onderwijsbegeleiding te Leeuwarden, Katlijk; J.F.W.K. Louwhoff, sector-dir. MBO-College Noord-Limburg te Venlo, Velden; Th.R.L. Luijckx, locatie-dir. Regionaal Technisch College Rijnmond Schiedam, Breda; J.M. de Marie, oud-ambt. Ministerie OCW, Den Haag; G. van de Mheen, Nijkerk; drs. C.G.M. van Mierlo, oud-onderwijsk. medew. Schooladvies- en Begeleidingsdienst Oostelijk Groningen, Winschoten; H.Th. Mulder, oud-docent Zwijsen College te Veghel; H.A. van Niftrik, oud-dir. scholengemeenschap Van Dedem te Dedemsvaart; J. Nijhoff, oud-plv. rector Reestdal-college te Meppel; drs. C. Oskam, docent PA voor Basisonderwijs De Driestar te Gouda, Katwijk; mevr. A.J. de Pater-Beeker, Hengelo (O); L.C.M. Pont, oud-ambt. Ministerie OCW te Zoetermeer; J. Porte, oud-hoofd fin. admin. Acad. Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA), Amstelveen; mevr. C.M. Roest (zuster Veronique), oud-docent PA voor Basisonderwijs te Zwolle; J.M.C. Sijbers, oud-dir. Kathedrale Koorschool Utrecht, Vianen; P. van der Sluijs, oud-dir. basisschool De Kyftenbelt te Hoevelaken; H.W.J. van de Steeg, oud-docent mavo De Kolk te Venray; F.G.J. Swarte, coördin. Materiële Zaken RU Groningen; dr. A.J.H. Umans, oud-docent Gymnasium Sorghvliet te Den Haag; H.M. van der Velde, oud-dir. basisschool De Regenboog te Hoogezand-Sappemeer, Zuidlaren; H.F. van der Veur, oud-dir. basisschool De Wiekslag te Bleiswijk; mevr. L. van der Vlerk, Spijkenisse; K. Vos, oud-dir. basisschool Cornelis Jetses te Eerbeek (gem. Brummen); A.J. de Vries, oud-dir. Lambertus-basisschool te Breda; D. de Vries, oud-adj.-dir. scholengemeenschap Hunsingo te Bedum; J.S.M. Wanrooij, oud-dir. Westerpark-basisschool te Zoetermeer; G. Wempe, oud-dir. Dr. J. Hoferschool Leeuwarden, Goutum; E.H. Witsenburg, hoofddocent Kon. Conservatorium te Den Haag; G.D. Zegers, oud-dir. afd. Techniek van het Develsteincollege/dir. avondschool Biesboschcollege te Zwijndrecht; M.W. de Zwart, oud-dir. openbare basisschool Kloosterzande.

CULTUUR

Officier Orde Oranje-Nassau

bij bevordering:

F.A. Behrendt te Amstelveen, politiek tekenaar; O. van Slooten te Biddinghuizen, directeur Rijksdienst Kastelenbeheer van het ministerie van OCW.

Officier Orde Oranje-Nassau:

W.P.J. Brakman te Boekelo, schrijver; G.J.M. Dibbets te Amsterdam, beeldend kunstenaar; drs. R.H.J. Klok te Amersfoort, hfd. afd. Bescherming van de Rijksdienst voor het Oudheidkundig Bodemonderzoek te Amersfoort, architect; P. Verhoeven te Los Angeles (U.S.A.), o.a. regisseur; Ridder in de Orde van Oranje-Nassau L.H.J. Adams te Hunsel-Ell, dir. KREATO te Thorn; W.W. Dussel te Groningen, journalist/schrijver; G.J.D. Eggink te Deventer; drs. S.R. (Seth) Gaaikema te Amsterdam, schrijver, vertaler, cabaretier; W.J.M. Hornman te Haarlem, journalist/schrijver; A.M. Hulkenberg te Lisse; W.B. (Pim) Jacobs te Tienhoven, pianist, componist; T. Ordeman te Kerkenveld, regisseur; H.J. Sevenstern te Breukeleveen, trompettist, muzikaal leider; C.J. (Kees) Stip te Sellingen, journalist/schrijver; R.A.P. Stultiens te Bunde, beeldhouwer; mevr. M.J. Stultiens-Thunnissen te Bunde, kunstenares; A. Verhoog te Voorburg, kunstenaar.

OCW EN

ECONOMISCHE ZAKEN

Ridder Orde Nederlandse Leeuw:

dr. C. le Pair, secretaris Gebiedsbestuur Techn. Wetensch. NWO te Den Haag, Nieuwegein.

Officier Orde Oranje-Nassau:

ing. A. de Heer, oud-hfd. Projectgroep Bedrijfskunde TNO Delft, Nijverdal (gem. Hellendoorn).

OCW EN VWS

Ridder Orde Nederlandse Leeuw:

prof.dr. G.K. van der Hem, hoogl. RU Groningen, Haren.

Officier Orde Oranje-Nassau:

dr. C. Versluys, oud-onderwijscoörd. faculteit Geneeskunde RU te Utrecht, Blaricum.