Correcties & Aanvullingen

Directeur-generaal

In de krant van woensdag 26 april (Personalia, pagina 2) is gemeld dat H.C.J.L. Borghouts is benoemd tot directeur-generaal openbaar bestuur bij het ministerie van binnenlandse zaken. Daarbij is niet vermeld dat hij deze functie zal vervullen totdat een opvolger is gevonden voor de vertrekkende directeur-generaal openbaar bestuur, G.J. Jansen. Borghouts is op Binnenlandse Zaken sinds 1992 directeur-generaal openbare orde en veiligheid.

Glaxo

In de krant van woensdag 26 april (Onderzoek bij Glaxo moet effectiever worden, pagina 19) stond dat de nieuwe combinatie Glaxo-Wellcome het op een na grootste farmaceutische bedrijf ter wereld is. Dit moet zijn: het grootste farmaceutische bedrijf ter wereld.

Japanse kampen

In de krant van maandag 24 april ('Japanners vonden het prachtig om getekend te worden', pagina 8) in de rubriek 'De bevrijding' is een misverstand geslopen. Onze verslaggever had van de geïnterviewde, R.J. de Vries, begrepen dat een verblijf in een krijgsgevangenenkamp in Japan - mede door een minder hard tropisch klimaat - dragelijker was dan krijgsgevangenschap in Japanse kampen in Nederlands Indië. De heer De Vries laat thans weten dat het tegenovergestelde het geval was. “Het kamp waar we in Japan terechtkwamen, was nieuw en zag er schoon uit, maar de leefomstandigheden waren vreselijk. De barakken waren broeinesten van ongedierte. 's Winters temperaturen van 14 graden onder nul, nooit verwarming, onvoldoende en slechte kleding, slechts één deken, onvoldoende voeding. Nagenoeg geen medische verzorging. Hygiëne slecht, circa één maal per maand een bad en dat nog in smerig door voorgangers gebruikt water. Lichaamsgewicht zakte al snel tot 45 à 50 kg”, aldus De Vries.