Zes jaar cel geëist tegen voormalig gemeenteraadslid

AMSTERDAM, 27 APRIL. Tegen het voormalig Amsterdams gemeenteraadslid Y. Graman (CD) is gisteren voor het Gerechtshof in Amsterdam zes jaar cel geëist. De rechtbank in Amsterdam had hem vorig jaar al tot zes jaar veroordeeld voor betrokkenheid bij brandstichting in een opvangcentrum voor drugsverslaafden in 1979. Procureur-generaal A. Korvinus achtte Graman mede op basis van een psychologisch onderzoek “verantwoordelijk en strafbaar”. Graman werd een jaar geleden gearresteerd naar aanleiding van video-opnamen die een undercover-journalist voor de TROS had gemaakt. De journalist had zich voorgedaan als CD-sympathisant en filmde het toenmalige raadslid met een verborgen camera, terwijl deze opschepte over zijn betrokkenheid bij een aantal aanslagen op buitenlanders.