Winst Martinair stijgt met 37 pct

De exploitatiewinst van Martinair (van KLM en Nedlloyd voor elk 50 procent) is vorig jaar toegenomen tot 69 miljoen gulden, een stijging van 38 procent ten opzichte van de 50 miljoen winst in 1993.

Het netto resultaat ging van 39,8 miljoen naar 54,6 miljoen (plus 37 procent). De omzet bleef met één miljard gulden vrijwel stabiel. De winst voor belastingen bedroeg vorig jaar 63 miljoen gulden tegenover 97 miljoen in 1993. In dat laatste jaar was er sprake van een boekwinst op verkochte vliegtuigen van 47 miljoen. Vorig jaar leed Martinair een boekverlies van zes miljoen.

In het passagiersvervoer werden de verwachtingen ruimschoots overtroffen. Martinair vervoerde 1,8 miljoen passagiers, 16 procent meer dan in het voorgaande jaar. Het aantal werknemers steeg met ruim 4 procent tot 2.145.