Walvissen in Blijdorp

Speciaal voor de tentoonstelling 'Extra Extra Large: Walvissen in Rotterdam' werd vorige maand een 'levensechte' reuzenwalvis van 28 meter van Basel naar Rotterdam gevaren. Nu 'zwemt' de blauwe vinvis in een nagemaakt onderwaterdécor samen met bewegende moddelen van een basilosaurus (een prehistorische achterneef van de walvis) en een reuzeninktvis, die zijn prooi, een drietal murenen, aanvalt. In een aparte zaal wordt ook een beeld gegeven van de Nederlandse walvisvaart in de jaren vijftig en zestig met walvisprodukten, schilderijen, een schaalmodel van de Willem Barentz en aandacht voor bedreigingen van de walvis door moderne visvangstmethoden en vervuiling van oceanen. T/m 31 oktober. Diergaarde Blijdorp, Van Aerssenlaan 49, Rotterdam. Inl 010-4431431. (Zie ook kinderagenda).