Vrijwilligerswerk

DEN HAAG, 27 APRIL. Ruim een kwart van de Nederlanders (28 procent) verricht dagelijks vrijwilligerswerk. Dit blijkt uit een enquête in opdracht van de Stichting Ideële Reclame (SIRE). SIRE is gisteren de reclamecampagne 'Vrijwilligerswerk doe je niet voor niets' begonnen. De stichting wil daarmee “het plezier en de voldoening” van vrijwilligerswerk benadrukken om zodoende meer mensen te werven.

De parlementariër uit Ulster ziet ook wel in dat de IRA-activisten (“Het zijn er hooguit vijfhonderd”) zowel als de protestante terroristen zich mogelijk lang niet allemaal zullen neerleggen bij het oordeel van hun politieke leiders. De kans is levensgroot dat zij zich, bij aanvaarding van het vredesverdrag door Sinn Fein, in splintergroepjes zullen formeren, en ongecontroleerd het geweld zullen voortzetten. “Maar dan heb je toch een wezenlijk andere situatie”, analyseert Hendron. “Dan spreek je niet meer over een leger dat zich baseert op religieuze tegenstellingen die breed in de bevolking leven, maar over geïsoleerde groepjes ordinaire misdadigers. En die kun je op een heel andere wijze aanpakken, vervolgen en bestraffen.”