P&O vergroot vrachtafvaart vanuit Europoort

P&O European Ferries heeft het aantal afvaarten van vrachtschepen op de route Europoort-Felixstowe verdubbeld. In plaats van twee schepen vertrekken er nu dagelijks vier vrachtschepen naar de Britse haven. Elke zes uur vertrekt er een schip.

De uitbreiding is een gevolg van de uitbreiding van het vrachtvervoer tussen Groot-Brittannië en het continent. P&O verwacht dit jaar ongeveer 200.000 ro/ro- (roll on/roll off) eenheden tussen Europoort en Felixstowe over te zetten. Het gaat daarbij om containers, onbegeleide trailers en vrachtwagens met chauffeur.

Vorig jaar zette de rederij 1,25 miljoen eenheden over op acht routes. De toename van het verkeer over de Noordzee bleek begin deze maand al uit een besluit van North Sea Ferries om zijn vrachtdiensten op Noord-Engeland uit te breiden. Zowel op de route Zeebrugge-Hull als op de route tussen Europoort en Middlesborough heeft North Sea Ferries, een samenwerkingsverband van Nedlloyd en P&O, een extra schip ingezet.