PENIS PASTA

Er is een eigenaardige soort pasta op de markt, die niet bij de supermarkt, maar wel in feest- en lollige cadeauwinkels wordt verkocht. Volgens importeur 'Paperdreams' in Zwolle, die dit succesvolle produkt van de Engelse firma Spencer and Fleetwood betrekt, hebben we niet zozeer te maken met een 'foodprodukt' maar meer met een geinprodukt. Het betreft de zogenaamde 'penis pasta, een pikante macaroni waarvoor de fameuze edele delen van de Italiaanse man model hebben gestaan'. Bij het controleren en koken van deze pasta bleek dat er van een pak van 250 gram slechts een handvol hele exemplaren over waren, die volgens sommige gasten sprekend op schaartjes leken. Te weinig genot, want de verkoopprijs van een pak penis-pasta ligt tussen de 12 en 15 gulden.

Op de blauwe doos waarin de pasta is verpakt staan enkele recepten: penis pasta met 'hot spicy toss' en penis pasta met 'big balls with steamy sauce'.

De eigenaar van restaurant De Pollepel in Oldenzaal maakt met deze pastasoort een speciaal pornomenu dat op vrijgezellenavonden zeer in trek is. Voor het jaarfeest van wandelvereniging 'Is het nog ver?' maakte hij tomatensoep met penispasta en gegrild vlees met een van bladerdeeg gemaakte penis met groentevulling. Het nagerecht was een ijspenis die als volgt wordt gemaakt: een (nieuwe) goed schoongespoelde condoom wordt met vanille-ijs gevuld en in een rekje in de diepvries opgehangen. Na bevriezing wordt het rubber verwijderd, en het ijsje gegarneerd met twee balletjes slagroom waaraan een beetje gelatine is toegevoegd.

Het zijn de mannen die het leuk vinden om hun eigen ding op te eten. Vrouwen hebben zich nog niet bij De Pollepel aangemeld. Spencer and Fleetwood verkopen nog een andere pastasoort (niet in Nederland): 'boobies' (borsten). Penis pasta is verkrijgbaar bij Party House, Rozengracht, Amsterdam en Pass Partout in Purmerend. Importeur Paper Dreams, Zwolle. Inl 038-655946.

    • Anne Scheepmaker