PAARDEN-GLOSSY

Paarden huilen door hun neus en tanden onthullen bij paarden ouder dan elf niets over hun leeftijd. Dat staat in het nieuwe blad 'Bit', de eerste glossy over paarden. De gitzwarte Friese dekhengst Dirk 298 bijt als 'centerfold' de spits af in dit 'maandblad voor de paardenhouder', zoals de ondertitel luidt. 'Paardenhouder' klinkt serieuzer dan Bit is. Met mooie kleurenfoto's en een zware kwaliteit papier onderscheidt het blad zich van vaktijdschriften als De Hoefslag en In de Strengen. Maar de artikelen in Bit graven niet diep.

Een scala aan onderwerpen op het gebied van fokkerij, verzorging en sport schotelt hoofdredacteur Mario Broekhuis zijn lezers voor: van de voordelen van het 's winters niet meer uitmesten (de zogenaamde 'potstal') en de inteelt bij Nederlandse tuigpaarden, tot een test voor 'backpads' - ter voorkoming van drukkingen onder het zadel - en een gesprek met springkampioen Jos Lansink. Dressuurruiter Eddy de Wolff van Westerrode en dierenarts Evert Offereins verzorgen de columns, of beter gezegd, de stukjes met tips en suggesties. Bit is leuk voor kinderen die van paarden houden en hun kamer met paardenplaten willen versieren. Maar voor geïnteresseerde volwassenen brengt het niet veel nieuws. Verschijnt 12 keer per jaar. Proefabonnement ƒ 85,- Inl 08340-49208/085-515246.

    • Lucette ter Borg