Nederlandstalige literatuur op beurs in Spanje

AMSTERDAM, 27 APRIL. De Spaanse boekenbeurs Liber staat dit najaar in het teken van de Nederlandse en Vlaamse literatuur. Dertien Nederlandse auteurs, elf Vlamingen en één Fries zullen begin oktober naar Barcelona gaan om daar op de grootste boekenbeurs in het Spaanse taalgebied de literatuur van de Lage landen bekendheid te geven. Onder hen zijn Leon de Winter, Margriet de Moor, Marcel Möring , Harry Mulisch, Cees Nooteboom en Connie Palmen.

De organisatie van de presentatie op Liber '95 is handen van een comité dat voortvloeit uit de Stichting die twee jaar geleden een soortgelijke presentatie op de Frankfurter Buchmesse verzorgde. Voorzitter is de oud-minister dr. A. Pais.

De omvang van de Vlaams-Nederlandse stand zal aanzienlijk bescheidener worden dan destijds in Frankfurt. Er komt een collectieve stand van in totaal 150 vierkante meter.