Nederland houdt kansen in eigen hand

ROTTERDAM, 27 APRIL. Guus Hiddink hoeft nog niet te wanhopen. Na de nederlaag tegen Tsjechië heeft het Nederlands elftal de kansen om zich te kwalificeren voor de eindronden van het Europees kampioenschap in Engeland nog steeds in eigen hand. Daarvoor dient Oranje wel de resterende vier wedstrijden in groep 5 te winnen: 7 juni uit tegen Wit-Rusland, 6 september thuis tegen Wit-Rusland, 8 of 11 oktober uit tegen Malta en op 16 november thuis tegen Noorwegen.

Nederland staat nu op de derde plaats met elf punten uit zes wedstrijden. De Tsjechen hebben evenveel punten, maar één duel minder gespeeld. Noorwegen gaat aan de leiding met zestien punten.

Oranje heeft nog zicht op kwalificatie, omdat de Noren en de Tsjechen elkaar nog tweemaal zullen ontmoeten; op 16 augustus en 6 september. Er van uitgaande dat Nederland geen punten meer verspeelt en de Noren en de Tsjechen tegen Malta, Luxemburg en Wit-Rusland evenmin punten kwijtraken, zullen de onderlinge duels van Oranje's concurrenten bepalen wie zich met Nederland kwalificeert voor het EK.