Hagemeyer dit jaar 15 pct meer winst

Handelsonderneming Hagemeyer denkt dat het netto resultaat uit gewone bedrijfsuitoefening in het eerste halfjaar 15 procent hoger zal uitkomen. Hagemeyer baseert zich onder andere op de resultaten over de eerste drie maanden, zo is tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders bekendgemaakt.

Vorig jaar bedroeg de winst in het eerste halfjaar 141 miljoen gulden. Over geheel 1994 was de winst 217 miljoen. De effectenbeurs beloonde Hagemeyer gisteren met een koersstijging van vijf gulden op 131 gulden.

Tevens werd bekendgemaakt dat Hagemeyer een Duitse distributeur van elektrotechnische materialen, Fröschl Augsburg, wil overnemen. De aquisitie is de laatste fase van een overname van alle groothandelsbedrijven die onder de naam Fröschl werken. De totale omzet van de Fröschl groep, waarin Hagemeyer een belang van 76,7 procent bezit, zal na de overname in Augsburg 1,3 miljard gulden bedragen.