Faneyte-Eenhoorn niet in topleague

DEN HAAG, 27 APRIL. Rikkert Faneyte en Robert Eenhoorn beginnen het Amerikaanse honkbalkbalseizoen één klasse onder de Major League, de absolute top van het professionale honkbal. De 25-jarige Faneyte komt uit voor Phoenix Firebirds, de twee jaar oudere Eenhoorn voor Columbus Clippers.

Eenhoorn, bezig aan zijn zesde seizoen in de organisatie van de fameuze New York Yankees, is teruggezet naar het triple-A-team uit Columbus. Daar begon hij ook het vorig seizoen, maar gaandeweg het jaar promoveerde hij naar de Yankees, om later weer de stap terug te maken.

Faneyte, vijfdejaars prof in de organisatie van de San Francisco Giants, gaat aan de slag bij de Phoenix Firebirds. De Amsterdammer maakte vorig seizoen een paar keer de overstap tussen de Giants en de Firebirds.