Bloemendagen

Van 29 april t/m 3 mei worden in Anna Paulowna, Breezand en Wieringerwaard in de kop van Noord Holland voor de veertigste maal bloemenfeesten gehouden. Tienduizenden hyacintenbloempjes in allerlei kleurcombinaties, duizenden narcissen, ontelbare spelden en kilometers draad worden gebruikt in de fraaiste mozaïeken, die dezer dagen door zo'n honderd volwassenen en kinderen worden vervaardigd ten behoeve van het Nederlands kampioenschap. Maar ook straten en bruggen worden versierd en door een jury beoordeeld.

Anna Paulowna ligt in het grootste aaneengesloten bollenteeltgebied ter wereld. Er zijn tal van aktiviteiten, vrijwel allemaal gratis, zoals markten en exposities van old-timers. De Bloemendagen zijn ook voor fietsers en wandelaars toegankelijk. Op infoposten zijn plattegronden en wandel-of fietsroutes te verkrijgen. Inl 02233-3518.