Atleet Perri betrapt op dopinggebruik

NIEUWEGEIN, 27 APRIL. Atleet Frank Perri, Nederlands sprintkampioen op de 60 meter indoor, is betrapt op het gebruik van doping. Perri reageerde positief op de controle, die op 18 februari bij de nationale titelstrijd in Den Haag werd gehouden.

In zijn urine zijn de middelen efedrine en pseudo-efedrine aangetroffen. Perri is sinds 16 maart reeds uitgesloten van deelneming aan wedstrijden. Dat heeft de Nederlandse atletiekunie (KNAU), die al vanaf 15 maart op de hoogte was van de positieve reactie, gisteren bekendgemaakt.

Volgens Perri heeft hij tabletten van het merk BioLean gebruikt. Daarin zit een bestanddeel van het exotische produkt Ma Huang, waarvan bekend is dat het efedrine kan bevatten. De sprinter heeft afgezien van een contra-expertise. De maximale straf die Perri kan krijgen is drie maanden.