Hezbollah paraat tegen actie Israel

SIDON, 26 APRIL. De fundamentalistisch-shi'itische Libanese beweging Hezbollah heeft gisteravond een algemene mobilisatie van zijn strijdmacht afgekondigd uit angst voor Israelische vergelding voor een zelfmoordaanslag op een militair konvooi in de door Israel afgekondigde veiligheidszone in Zuid-Libanon. Bij de aanslag in de buurt van het Israelische legerhoofdkwartier in Bint Jbeil werden 30 mensen gewond onder wie elf Israelische militairen. In de veiligheidszone zijn ongeveer 1.000 Israelische militairen gelegerd. Hezbollah-leider sjeik Hassan Nasrallah waarschuwde gisteren dat Hezbollah beschietingen zal uitvoeren op Noord-Israel als Israel een vergeldingsactie onderneemt. Daarbij wees hij op de “aanzienlijke verliezen bij de vijand en de hysterie die zich van zijn leiders heeft meester gemaakt”. (Reuter, AFP)