Gewesten zetten bestuur KNSB onder druk

DEN HAAG, 26 APRIL. De acht gewestelijke Technische Commissies (TC's) hebben het bondsbestuur van de schaatsbond (KNSB) onder druk gezet. In een brandbrief eisen ze rehabilitatie van de sectiebestuursleden Jan Augustinus en Johan Grobbée. Het bestuur zette het tweetal begin deze maand op non-actief waarna ook de andere leden van het sectiebestuur opstapten.

“Er moest iets gebeuren”, zei woordvoerder Ko van Lieren vanmorgen. “Op dit moment zitten we in een dode fase. Het bondsbestuur doet niets, daarom moesten wij in actie komen.” De TC's, gisteren in Harderwijk bijeen voor crisisberaad, willen binnen een week een antwoord van de bestuurders. “Als dat niet gebeurt, moeten we andere stappen ondernemen. We komen dan weer bij elkaar om te beslissen wat we gaan doen.”