Denemarken blijft Boesak verdenken

KOPENHAGEN/ JOHANNESBURG, 26 APRIL. Een Deense hulporganisatie blijft bij haar beschuldigingen dat de Zuidafrikaanse anti-apartheidsactivist dominee Allan Boesak Scandinavisch hulpgeld heeft misbruikt, hoewel een Zuidafrikaans regeringsonderzoek Boesak zojuist van alle blaam heeft gezuiverd. De organisatie, Danchurch Aid, weigerde gisteren dan ook Boesak haar verontschuldigingen aan te bieden, zoals Boesak heeft geëist.

Volgens de Zuidafrikaanse staatsradio is de regering van plan Boesak te benoemen als haar ambassadeur in Lissabon, de enige vacante ambassadeurspost. Boesak, eerst als ambassadeur bij de VN genomineerd, suggereerde eerder deze week in een vraaggesprek dat president Mandela een post voor hem zou moeten creëren, “want alle belangrijke posten zijn al vergeven”. (AFP)