Aanklacht tegen 'getuigen' aanslag in Olkahoma City

OKLAHOMA CITY, 26 APRIL. De Amerikaanse justitie heeft twee broers uit de staat Michigan beschuldigd van het samenzweren met de tot nu toe enige officiële verdachte van de aanslag in Oklahoma City bij het maken van vuurwapens en “vernietigingsapparaten” in Michigan. Deze aanklacht staat los van de aanslag in Oklahoma City. De verdachte van de aanslag, Timothy McVeigh (27), wordt in de aanklacht tegen Terry en James Nichols, twee extreem-rechtse agrariërs, een “mede-samenzweerder” genoemd. De broers Nichols zitten al vast als getuigen in het onderzoek naar de aanslag in Oklahoma. McVeigh weigert volgens CNN tot nu toe te praten met de autoriteiten en noemt zichzelf een politieke gevangene. Alle drie zouden ze banden hebben met de Michigan Militia, een paramilitaire groepering die deel uitmaakt van een pro-vuurwapens en anti-overheidsbeweging in verscheidene Amerikaanse staten. (Reuter, AP)