Winstacceleratie in 1ste kwartaal veren- fabrikant Weweler

Weweler, fabrikant van autoveren, kan terugzien op een goed eerste kwartaal. Vergeleken met de eerste drie maanden van 1994 steeg de winst uit gewone bedrijfsuitoefening van 1 miljoen gulden tot 2,7 miljoen gulden.

Na belastingen kwam de winst uit op 1,7 miljoen tegen 0,6 miljoen gulden een jaar eerder. De omzet in het eerste kwartaal steeg met 31 procent tot 21 miljoen gulden. De omzetstijging werd gerealiseerd bij alle produktgroepen. Alle werkmaatschappijen hebben bijgedragen tot de winstverbetering, zo deelt Weweler mede. Dat was niet alleen het geval in Nederland, ook in België bij Usine Colaert en in Noorwegen bij Truck Trailer Industry was de winstontwikkeling goed.

Weweler noemt de resultaten boven verwachting. De vooruitzichten voor de rest van dit jaar zijn positief, hoewel de winststijging de komende periode “enigszins zal afvlakken” omdat de winst in het eerste kwartaal van vorig jaar relatief laag was om in de volgende kwartalen sterk toe te nemen.