Politie VS jaagt nog op verdachte Oklahoma

WASHINGTON, 25 APRIL. De tweede verdachte van de bomaanslag in Oklahoma City afgelopen woensdag is nog steeds voortvluchtig. Deze man, van wie nog altijd een compositietekening wordt verspreid in de Verenigde Staten, huurde samen met de man die afgelopen vrijdag werd aangehouden de bestelauto waarin de bom werd geplaatst. Eerder werd bekend dat deze man was aangehouden, maar dat bleek niet te kloppen.

De deserteur die afgelopen zondag werd aangehouden in Californië blijkt niets te maken te hebben met de bomaanslag. Hij is overgedragen aan de militaire autoriteiten. De eerste man die is aangehouden is nog altijd de hoofdverdachte. Zijn vrienden Terry Lynn Nichols en diens broer James Nichols worden vastgehouden als getuigen. De politie sluit niet uit dat ze medeverdachten worden. Hen zal binnenkort waarschijnlijk het bezit van explosieven ten laste worden gelegd.

Volgens de FBI was de bij de aanslag gebruikte autobom - een mengsel van kunstmest en olie - meer dan twee ton zwaar. Volgens de chef staf van het Witte Huis, Leon Panetta, kan het dodental stijgen tot boven de 200. Er worden volgens hem nog steeds 150 tot 160 mensen vermist. Het officiële dodencijfer is 99. Het cijfer wisselt al naar gelang ontdekte maar nog niet geborgen lijken worden meegeteld. Veel reddingswerkers verkeren in een zware depressie. Het gebouw zwaait en kraakt gevaarlijk.